Välkommen till Pizzeria Algarve. Denna sida ska vara som en digital version av ortens lokala pizzeria. Ett familjärt och tryggt ställe dit man kan samlas och umgås helt enkelt.

Jag heter David och startar med denna sida min nya bloggkarriär. Min sambo Anna har tidigare bloggat en hel del, men har efter vi fått barn slutat med detta eftersom det tog allt för mycket tid. Så nu tänkte jag att det var min tur. Jag kommer dock på långa vägar inte lägga ner i närheten av så mycket tid på detta som Anna en gång gjorde, detta blir mer ett roligt tidsfördriv när lusten faller på.

Vad ska då den här sidan handla om, ja det får man se efter hand helt enkelt. Jag har redan nu ett antal ämnen i huvudet jag skulle vilja skriva om, om det blir dessa eller något helt annat till slut, ja det får man väl se vad det lider.

Om namnet

Faktum är att jag bestämde mig för det lite konstiga men också, tycker jag, utmärkta namnet Pizzeria Algarve för väldigt länge sedan. Det var under en diskussion om företagande och entreprenörskap jag hade med några av mina vänner på den lokala pizzerian, som jag plötsligt uttalade iden att vi borde starta en pizzeria, och att namnet borde vara Algarve.

Inga av mina vänner nappade på den något korkade iden att starta en pizzeria, och tur är väl det, jag kan ju nämligen inte ens laga mat. Namnet fastnade med mig, kanske extra mycket på grund av att mina vänner sedan dess på skoj frågat hur det går med planerna. Istället för att öppna en riktig pizzeria så får namnet nu istället pryda min alldeles egna hemsida och blogg, inte så dåligt det heller!

Algarve

Jag kanske också ska förklara varför det blev just Algarve. Algarve är nämligen ett ställe som ligger mig varmt om hjärtat. Jag kanske först ska förklara vad Algarve är för ställe, det kanske inte är alla som känner till detta?

Algarve är är en välmående region i södra Portugal med fantastiska stränder mot Atlanten. För en herrans massa år sedan upptäckte jag och min gymnasiekompisar denna pärla. Vi hade året innan alla tagit studenten och vi beslöt oss för att åka på en resa för att fira. Vi blev ett ganska stort grabbgäng som åkte ner, hur det blev just Portugal vet jag inte men jag tror att vi alla var tacksamma för att resan blev som den blev.

Det blev många fler resor till Algarve, både med grabbgänget men nu även på senare år med min sambo och våra barn. Sedan vår äldsta flicka, Bella, bara var en bebis har vi försökt åka ner en sväng varje sommarsemester, något vi hoppas kunna göra hela familjen även när barnen blir äldre. Att skriva lite mer om Algarve här på sidan är ett av många mål jag har, hoppas du kommer gilla det och annat innehåll här!